Profesinės rizikos vertinimas – psichosocialiniai veiksniai

Profesinė rizikaPagal klasifikaciją profesinės rizikos veiksniai skiriami į fizinius, fizikinius, cheminius, biologinius, ergonominius ir psichosocialinius. Vertinant fizikinius, cheminius bei biologinius rizikos veiksnius atliekami matavimai. Maksimalios leistinos vertės nustatomos higienos normose. Ergonominiams rizikos veiksniams ruošiama metodika, atliekami skaičiavimai, leistini darbuotojų vienokių ar kitokių veiksmų dydžiai nustatomi pagal ergonominių rizikos veiksnių tyrimo metodinius nurodymus. Taip pat yra ir psichosocialinių rizikos veiksnių tyrimo metodiniai nurodymai, tačiau juose labiau aprašoma kokius veiksnius reikia identifikuoti ir vertini, o ne kaip tą padaryti. Reikalinga metodika. Psichosocialinių rizikos veiksnių tyrimo metodiniuose nurodymuose pateiktas literatūros sąrašas, kuriuo remiantis reikia parengti psichosocialinės rizikos vertinimo metodiką. Paprastai rengiant metodiką pirma analizuojama psichosocialinių rizikos veiksnių aktualumas, įtaka darbuotojų savijautai, darbo našumui ir kokybiškam atlikimui. Vėliau pasirenkama tyrimo metodika remiantis šaltiniais nurodytais psichosocialinių rizikos veiksnių tyrimo metodiniuose nurodymuose. Profesinės rizikos vertinimas tiriant psichosocialinius rizikos veiksnius atliekamas pagal darbdaviui atstovaujančio asmens pavirtintą ir su įmonės darbuotojų atstovu saugai ir sveikatai suderintą psichosocialinės rizikos veiksnių tyrimo darbų planą. Tyrimo plane nurodomi numatomi tirti psichosocialiniai rizikos veiksniai, darbo vietos, kuriose bus atliekamas tyrimas, darbuotojų, kurie gali būti veikiami psichosocialinių rizikos veiksnių, skaičius. Rizikos tyrimo planas sudaromas atsižvelgiant į darbo sąlygas, darbo priemones, darbo laiko režimą, darbo pobūdį, įmonės veiklos sritį. Tyrimas atliekamas darbuotojams pateikiant anonimines anketas arba apklausos būdu sudarant sąlygas, kad darbuotojo atsakymams negalėtų daryti įtakos jokie aplinkos veiksniai ar santykiai su apklausą vykdančiu asmeniu. Psichosocialiniai rizikos veiksniai gali būti susije su darbo organizavimu, darbo reikalavimais, darbo aplinka, darbo turiniu bei socialiniais veiksniais. Kad būtų nustatyta kaip darbuotojai vertina visus šiuos aspektus apklausos ar anketos klausimai sudaromi atsižvelgiant į darbo organizavimą, reikalavimus, turinį, santykius tarp darbuotojų, santykius tarp darbuotojų ir darbdavio. Atlikus apklausą ir išnagrinėjus anketų atsakymus apibendrinami psichosocialinių rizikos veiksnių tyrimo duomenys, nustatomos pagrindinės streso darbe priežastis, įvertinama darbuotojų sveikatos pakenkimo galimybė. Nustačius riziką darbuotojų sveikatai dėl psichosocialinių rizikos veiksnių, parengiamas priemonių planas rizikos veiksniams šalinti ar mažinti.

Krautuvai tai naudinga technika

Krautuvai jūsų darbeNorint pakelti tam tikrus sunkius krovinius, jų perkėlimui ir norint sandėliuoti krovinius yra naudojami speciali technika, kuri gali padėti atlikti šiuos darbus su tam tikrų papildomų detalių pagalba. Tai efektyviai padeda atlikti krautuvai. Šie prietaisai yra priskiriami transporto rūšiai, kuri atlieka pakeliamuosius darbus nuolatinius arba su pertraukomis ir taip pat gali atlikti kitas operacijas, tai yra krovinio paėmimas, pakėlimas ir transportavimas ir pernešamo krovinio pakėlimas. Kai kurios atliekamos operacijos yra derinamos visiškai arba dalinai. Tarpusavyje derinamos krautuvo operacijos tai yra labai svarbus faktorius, kai reikia padidinti darbo efektyvumą, kuris priklauso nuo vairuotojo kvalifikacijos ir taip pat nuo krautuvo manevringumo. Priešingai nei kranai krautuvai gali keliauti su savo nešamu kroviniu ilgus atstumus ir gali aptarnauti labai didelius sandėlius ir gamybines vietas. Gali būti naudojami dideli krautuvai kartu su dideliu mobilumu ir autonomija. Taip pat šis prietaisas yra universalus. Taigi krautuvas gali mechanizuoti darbą, kuris vyksta automobilių furgonuose ir konteineriuose. Tik tokiu būdu gali būti atliekami tokie darbai. Taip pat jie gali būti klasifikuojami pagal šiuos požymius, tai pakeliamo krovinio svoris, pagal tai kur yra krovimo prietaisas, pagal atraminių ratų skaičių. Krovimo darbams naudojama technika turi būti ne tik efektyvi, tačiau taip pat ir praktiška, turi būti patogiai naudojama. Šiais laikais yra siūlomas platus krautuvų modelių pasirinkimas, tokiu atveju yra suteikiama galimybė pasirinkti tinkamą techniką, kad būtų optimizuojamas vykdomas darbas.

Skaityti straipsnį “Krautuvai tai naudinga technika” »

Generatoriai tai maitinimo šaltinis

Gamina elektrąElektros generatorius tai yra prietaisas, kuriame neelektrinės energijos rūšys, tai yra mechaninė, cheminė ir šilumos yra paverčiama į elektros energiją. Elektros mechaniniai generatoriai gali būti klasifikuojami pagal pirminio variklio rūšį, pagal tai kokia elektra teka ir pagal sujaudinimo būdą. Dyzeliniai ir benzininiai generatoriai tai yra dviejų agregatų kompleksas, vidinio degimo variklio ir žinoma elektros generatoriai. Taip pat yra variklį ir generatorių aptarnaujanti sistema. Agregato veiklos principas yra, kai mechaninė energija yra paverčiama elektros energija. Dyzeliniai ir benzininiai generatoriai yra skirti tam, kad elektros energija būtų gaminama autonominėmis sąlygomis. Daugelis šiuolaikiškų prietaisų, kurie užtikrina patogumą namuose, o taip pat palengvina darbą, kadangi viską daro greičiau ir kokybiškiau, nei tai būtų atliekama rankomis. Visa tai yra atliekama elektros pagalba. Problema yra ta, kad tikrai ne visada yra galimybė turėti maitinimo šaltinį net, kai jis yra labai reikalingas. Dažniausiai tokios situacijos įvyksta statybų aikštelėse, soduose ir kitose atskirose vietose. Tam, kad jūs galėtumėte išspęsti šią problemą jums yra reikalingi elektros generatoriai, kad jūs galėtumėte laisvai atlikti darbus. Kiekvienai veiklai yra naudojami tinkamiausi parametrai ir greičiausiai priklauso ne nuo naudojamo kuro rūšies, o nuo galingumo ir generatoriaus gamintojo.

Skaityti straipsnį “Generatoriai tai maitinimo šaltinis” »

Ką reikėtų žinoti apie greituosius kreditus?

Kai norima pasiskolinti pinigų suma yra gana nedidelė, vienas geriausių pasirinkimu yra greitieji kreditai, tačiau neretais atvejais žmonės pasiskolina pinigų neapgalvoję, ar tokia galimybė tikrai gali būti pačia palankiausia – juk skolinimosi sąlygos yra gana paprastos. taigi, ką vertėtų žinoti apie greituosius kreditus?

Kad ir kokią pinigų sumą nuspręsite pasiskolinti, visada svarbu pagalvoti, ar pavyks pasiskolintus pinigus grąžinti laiku. Net ir visai nedidelė pinigų suma, negrąžinta laiku, gali pridaryti didelių nemalonumų, tad prieš skolinantis iš greitųjų kreditų bendrovių turėtumėte gerai pagalvoti, ar nekils jokių sunkumų laiku grąžinti kreditą.

Kreditai JumsJei turite tam tikrų finansinių įsipareigojimų, kuriuos padengti yra sudėtinga, greitieji kreditai tikrai nebus geriausiu pasirinkimu, nes tai tikrai nepadės jums greičiau grąžinti skolas. Tam tikrais atvejais paprasčiausiai yra prarandamas saikas, ir skolinamasi iš įvairių kredito bendrovių, tačiau to tikrai reikėtų vengti, ir vertėtų skolintis tik išskirtiniais atvejais.

Skaityti straipsnį “Ką reikėtų žinoti apie greituosius kreditus?” »

Planuojame atostogas: slidinėjimas

Atostogos kalnuose slidinėjantLabai ilgai slidinėjimo kelionės atrodė dalykas, kuris būdingas kitiems žmonėms, bet ne man. Atrodė, kas jau kas, bet aš tai tikrai neslidinėsiu, arba darysiu tą tikrai ne greitai. Gal kai būsiu sena ir užauginusi vaikus, ir mirtis nebeatrodys tokia baisi. Mirtis? Na taip, kai kas mėgsta ekstremalumą, o kai kam tai atrodo tik bereikalingas savęs į pavojų pastatymas. Taigi, kaip tik pastariesiems ir priklausau, kai prigaunu save fantazuojant apie antraštes, kuriomis pasipuoštų laikraščiai, kai įvairiais būdais žūčiau krentant nuo kalno, užsimušant su motociklu ar nuskęstant jachta. Tačiau pažintis su naujais draugais viską pakeitė į gerą.

Nauji draugai – naujos įtakos

Susipažinau su be galo šauniais žmonėmis, gyvenančiais tame name, į kurį atsikrausčiau. Radome daugybę bendrų pokalbių temų, kartais sunku net patikėti, kad žemėje gyvena kitų taip į tave panašių žmonių. Tačiau mus skyrė žinoma nedideli skirtumai, ir labai gerai, nes taip įdomiau, taip galima mokytis vieniems iš kitų. Taigi, vienas iš tokių dalykų, kurie leido mums praplėsti vienas kitų akiratį, buvo atostogų kelionės. Jie visada vyksta sportuoti, slidinėjimo kelionės, ėjimo pėsčiomis kelionės, keliavimai prie vandenyno paplaukioti tomis lentomis – tai jiems kaitina kraują, atrodo pats įdomiausias ir maloniausias dalykas. Kai aš, priešingai, niekur per toli nevažiuodavau. Mėgdavau tiesiog keliauti čia netoliese ir tyrinėti erdves iš istorinės perspektyvos. Kiek daug neišsenkamų lobynų galima rasti vien tik kaimyninėje Lenkijoje, taip pat Latvijoje, Vokietijoje, Kaliningrado srityje. Aš taip pat jiems parodžiau, ką reiškia kitoks keliavimas ir panašu, kad jie susidomėjo.

Pirmoji kelionė į kalnus

Skaityti straipsnį “Planuojame atostogas: slidinėjimas” »