Sunkvežimio techninė apžiūra

Senas sunkvežimisJeigu norite, kad naudoti sunkvežimiai važiuotų gerai, kas kažkiek laiko reikia patikrinti iš esmės jų saugumą ir praeiti techninę apžiūrą – kaip ir su visomis kitomis transporto priemonėmis. Į ką reikėtų atkreipti dėmesį, vežant sunkvežimį techninės apžiūros?

Ratai, suvedimas, ašys, padangos

Nusipirkę naują ar naudotą sunkvežimį iš https://www.truckfind.lt, žinoma, pradžioje neturėsite rūpesčių. Tačiau kažkuriuo metu visgi teks pagalvoti, kad artėja techninės knygelės galiojimo pabaiga. Svarbu labai, kad sunkvežimio ratai neklibėtų, būtų teisingos apkrovos ant abiejų ašių. Kad būtų geras ratų suvedimas. Sunkvežimio ratai – tai ne paprastos mašinytės ratukai, ir čia reikia kur kas daugiau pasistengti, norint saugiai važiuoti. Todėl jums būtinai reikia pasistengti viską suderinti ir sutvarkyti tinkamai. Galite iškart vežti į servisą, tikrinti ratus, o paskui vežti dėl TA. Galima daryti ir atvirkščiai: vežti į TA, o pagal gautas išvadas keliauti į servisą ir sutvarkyti neveikiančias dalis.

Kėbulas

Skaityti straipsnį “Sunkvežimio techninė apžiūra” »

Žolės pjovimas – lyg meditacija

Šiandieniniam miesto gyventojui zoliapjoves burzgimas kartais jau svetimas dalykas. Prie daugiabučio tik ištryptą pievutę matęs žmogus skuba į darbą ir iš jo atgal, ir gyvenime daugiau nieko nemato. Tiems, kas dar turi kažkur sodybas – žolės pjovimas tampa meditacija.

Savaitgaliais dirba kaime ir jaučiasi laimingas

ŽoliapjovėsJaunas vyras sako, kad ir tokie pjūklai https://parkutechnika.lt/elektriniai-pjuklai, ir žoliapjovės naujos – tai tiesiog jo naujas hobis ir geriausia atsipalaidavimo priemonė kartu. Savaitgaliais jis čia dirba ir jaučiasi laimingas. „Kol kas dirbu vienoje mokykloje mokytoju, bet man nelabai patinka, nes turiu tiek daug užkrauta ant galvos popierizmo, kad visas realus darbas su mokiniais nublanksta ir sudaro tik mažą dalį. Savaitgaliais atsigaunu – važiuoju į kaimą ir ten dirbu. Labai gera atsijungti nuo tų visų dalykų, kurie dabartinį žmogų yra taip įkinkę. Žinote, čia net yra žmonių, kurie gyvena išvis už sistemos ribų. Jie net neturi paso, negauna ir išmokų, bet vis tiek kažkaip prasiverčia ir pragyvena. Manau, kad tai kraštutinumas, tačiau kartu ir rezultatas, kur žmogų nuvaro tas visas spaudimas. O aš čia dirbu, ir oro gaunu gero, ir pasportuoju, ir jaučiu, kad realaus kažką nuveikiu“, – sako jis.

Kiti leidžia laisvalaikį atostogaudami kurortuose

Skaityti straipsnį “Žolės pjovimas – lyg meditacija” »