Trečios kartos dirbtinės žolės sistemos

Dirbtinė žolė yra išpopuliarėjęs produktas daugelyje pasaulio šalių. Ji plačiai naudojama Šiaurės Amerikoje, Australijoje ir Europoje sporto stadionuose ir aikštynuose, kraštovaizdyje ir vidaus interjere.

Dirbtinė žolė pirmą kartą susilaukė daug dėmesio 1966 metais, kai ji buvo panaudota Hiustono „Astrodome“ Teksase, praėjus metams po jo atidarymo. Ši, septintojo dešimtmečio pirmos kartos žolė, vėliau buvo tobulinta į antros ir trečios kartos dirbtinės vejos sistemas. Antrosios kartos žolės sistemos yra ilgesnio pluošto, su smėlio užpildu. Šiandien naudojamos trečiosios kartos sistemos, kurios turi perdirbto kaučiuko ir smėlio užpildus.

Dirbtinės žolės privalumai ir trūkumai

Dirbtinė veja buvo ir yra plačiai naudojama sporto stadionuose, o nuo 1990 metų ji tapo vis populiaresnė gyvenamųjų ir komercinių teritorijų apželdinime. Pagrindinis žolės privalumas lyginant su natūralia tai, kad ji išlieka žalia tiek svilinant karštiems saulės spinduliams, tiek esant vėsiems orams. Teritorija, padengta šia veja atrodo estetiškai ilgus metus, nepriklausomai nuo oro sąlygų. Šiuolaikinė veja yra atspari ultravioletiniams spinduliams, o jos išvaizda prilygsta natūraliai. Šio produkto trūkumas tas, kad kai kurie gamintojai vis dar naudoja kenksmingas medžiagas.

Skaityti straipsnį “Trečios kartos dirbtinės žolės sistemos” »